Tuotiin kuusi juuri sisälle ja odotellaan, että Santtu herää meidän kanssa koristelemaan sitä. Ulkona on pilkkopimeää ja takassa palaa tuli. LApsilla taitaa olla jo joulu mielessä, minulla vain meinaa joulurauha olla kadoksissa. Tai no paremmin siitä jo sain kiinni, kun vähän aikaa joulua mietittiin tuossa mutta vieläkin tuntuu, että kaikki kaupallisuus ja lahjat ja kaikki hössöttäminen on tarttunut minuunkin niin että ärsyttää.

En jaksaisi etsiä joulua pakettien seasta, en pipareista enkä mistään teennäisestä. Mitä enemmän on koristeita ympärillä sen syvemmälle hukkuu se todellinen sanoma. Tai siltä kaikki tänä vuonna on tuntunut. En ole jaksanut alkaa millekään, en ihmeemmin hössöttelemään vaan vietämme joulun aika vaatimattomissa tunnelmissa nyt .

ONNEKSI ei tarvitse enää mennä kauppaan ennen välipäiviä, olemme täysin linnoittautuneet tänne, jääkaappi on täynnä ruokaa, jotta ei tarvitse enää mennä hulinan sekaan... nyt poltellaan kilo kynttilöitä, katsellaan takkatulta ja ollaan pari päivää ihan hiljaa =)

Rauhallista joulua kaikille!