Tässä aamusella käväisin kampaajalla. Minulla on ongelmapäänahka, jota vaivaa kova kutina. Monesti olen käynyt tutkituttamassa lääkärissäkin asiaa, eikä syytä ole läytynyt- ei onneksi myöskään mitään ötököitä! =)

Purnukoita on ostettu ja shampoita kokeiltu. Tässä ihan viimeaikoina olen alkanut ajatella, että onkohan perimmäinen ongelma päänahassani kuitenkin itse shampoot. Nykyään teknologia on korkealaatuista ja purkeissa viimeinen käyttöpäivä kajastaa hamassa tulevaisuudessa.

Shampoohan jää päähän, vaikka kuinka hyvin huutelisi. Jos siellä on kaikenlaisia säilöntäaineita, niin saako ne hilseen ja rasvankin säilymään paremmin? Ajattelen, että luonnollisesti rasvassa, kuolleessa solukossa yms. tapahtuu mikrobien yms. kautta hajoamista jo päässä ollessa, niin käykö nyt niin, että säilöntäaineilla kyllästetyt shampoot alkavat säilyttää tätä likaa paremmin? Tuleeko siitä siksi niin paksua ja vaikeasti irtoavaa?

Entä perukerrat? Jos pesee joka päivä, kuinka syvälle tämä säilyttävä vaikutus etenee? Palsamoinko näin itseni elävänä ylhäältä alaspäin pikkuhiljaa? Ajatus ei naurata, kun mietin, miten paljon niitä E-alkuisia aineita käytän myös normaalissa ruokavaliossa? Onko tulevaisuudessa hiki ikuisesti kestävää?

Olen seurannut kaupoissa myös tätä saippuainnostusta. Nykyään näyttää olevan tapana ja muotia laittaa saippuaan kuin saippuaan hedelmiä, kukkia ja yrttejä mukaan. Mutta auttavatko ne todella? Löytyy persikka, aloe veraa, minttua, kurkkua, marjoja,vaniljaa ja jopa kakaota  -kaikkea... Onko kaikki todella tehokasta vai saadaanko niillä ns. plasebo-vaikutua meille kuluttajille?

Mitä jos näitä marjoja ja hedelmiä ei olekaan tarkoitettu päähän hierottavaksi? =D

Tällä kertaa kävin kampaajalla syvähoidossa ja puhdistuksessa. Olo on aivan ihana ja päänahka kiiltää. Sovimme pidemmästä hoitojaksosta, joten katsotaan, miten hienossa kunnossa pääkoppa on ulkopuolisesti puolen vuoden kuluttua.

Ja jos joku osaa vastata minulle tähän säilöntäaineongelmaan, niin olen kiitollinen! =D