Rahasta lapsiin.

Asumme lasten kanssa kaksikerroksisessa omakotitalossa. Meillä yläkerta on ollut pitkään lähinnä varastona. Sinne on kertynyt törkyä, jota kukaan ei enää kaipaa ja PÖLYÄ ihan yllin kyllin. Nyt ennen joulua sain kuitenkin ajatuksen...

Minulla on viimeaikoina ollut tosi kova luovuuden vimma, olen tehnyt aivan urakalla tauluja, kirjoittanut satuja ja kirjaa ja kaikkea. Samoin molemmat pojat pitävät askartelemisesta, piirtämisestä, muovailemisesta ja maalailemisesta. Vanhemmalla on ihan oikeita taideteoksiakin =)

Niinpä otin kalenterista yhden päivän ihan sitä varten, että nyt pannaan koti kuntoon. Kun kerran yläkertaa ei käytetä muuhun, siitä tulee harrastelutila. Ja niin tehtiin. kannoimme vanhoja huonekaluja sinne, keräsimme kaksi jätesäkillistä törkyä pois ja siistimme, järjestimme ja mööpleerasimme. Hyvä tuli!

Nyt on yläkerrassa rauhallinen tila istuskelulle, tila ompelulle ja käsitöille sekä rutkasti tilaa lasten peleille, askartelulle ja sellaiselle. Mikä parasta, veimme vanhan keittiön pöydän myös ylös. Se on niin suuri, että samalla kun lapset muovailevat tai piirtävät, voin itse tehdä omia taulujani saman pöydän ääressä. Saan laatuaikaa lapsien kanssa ja omaakin luovuuttani vuodatettua! =) Ehkä pidämme pian yhteisen näyttelyn tai ryhdymme taiteilemaan vielä samalle taululle...

Tänään yläkertaa testattiin livenäkin. Oli kiva katsella kun pojat istuivat vierekkäin tuoleissa ja piirtelivät antaumuksella kuvia. Molemmat viihtyivät tosi hyvin enkä meinannut saada heitä alakertaan ruokailemaankaan. Itsellä on myös hyvä olla ja intoa kuin pikkulapsena; ihanaa saada aikaa askarrella.