Tässä on nyt tullut kirjoitettua jo muutama satu blogiini "näytteeksi". Tahtoisin kertoa että kirjailen näitä ihan säännöllisesti joka maanantai omalla postituslistallani. Jos olet kiinnostunut lukemaan ja saamaan näitä juttuja sähköpostiisi, voit laittaa e-mailia aisis @ luukku.com !

Idea alkoi, kun aloin kertoilla lapsilleni erään partioleirin jälkeen La fontainen opettavaisia eläinsatuja. Pian en enää muistanut lisää juttuja joten oli pakko keksiä itse lisää. Olen aina tahtonut kertoa juttuja omasta päästäni ja vasta nyt se alkoi luonnistaa.

Jimi alkoi sanoa meillä että kirjoittaisin ylös juttuja. Hän erityisesti pitää saduistani. SAnttu on vielä niin nuori ettei taida kaikkia edes ymmärtää. Hän pyytää aina juna ja  traktori satuja. On niitäkin tullut kerrottua kyllä =D

Sadut ei ehkä ole aina niin perinteisiä vaan ne ovat minun näköisiäni. Ideat ja ajatukset niihin saan mm. kun teen projektia tai tarkkailen maailmaa ja ihmisiä. Kerron joka ilta lapsilleni myös sadun (siis silloin kun he ovat luonani) ja olen oppinut niin hyväksi miellikuvituksen käyttäjäksi, että nykyään melkein aina jos minulta pyydetään uutta satua, voin kertoa sen pienen mietinnän jälkeen lähes suoraan.

Monesi myös käy niin, että sadun aihe ikäänkuin kypsyy sisälläni ja kun alan kirjottaa sitä ulos, en edes itse tiedä miten satu loppuu. Kerron vaan eteenpäin ja kuulen jutun myös ensikertaa! Tämä on jännittävää ja mukavaa mielestäni.

Tahdon kannustaa myös muita kirjoittelemaan ja kertoilemaan juttuja. Se on palkitsevaa ja vaikka tuntuisi että on kieli keskellä suuta ja suu kuiva, kun pitäisi jotain keksiä, niin kyllä se siitä alkaa luonnistaa!